Posted on

Но ужасен град за един страдащ може да е добре за друг

Но ужасен град за един страдащ може да е добре за друг

За щастие някои прости промени в къщата могат да ви помогнат да направите живота си по -лесен, по -безопасен и по -удобен.

Анкилозиращият спондилит е форма на артрит, която засяга предимно гръбначния стълб (въпреки че може да засегне и други стави). Той причинява възпаление на гръбначните стави или прешлените, така че повечето хора със състоянието изпитват болка в долната част на гърба, където гръбначният стълб се присъединява към таза. Важно е да направите кето диета таблетки цена всичко възможно, за да насърчите добра стойка и да избягвате натоварване или неудобно извиване на гърба. Ето няколко начина да направите това у дома си:

Хол

Използвайте възглавници на дивана, за да осигурите комфорт и подкрепа. Поддържането на добра стойка е от първостепенно значение, когато имате анкилозиращ спондилит. Важно е да избягвате прегърбване. „Скръчването ще популяризира тази поза, която не искаме“, казва Труен Данг, физиотерапевт от UCLA Rehabilitation Services в Бърбанк, Калифорния. „Може да изглежда приятно да се наведете на дивана, но е по -добре да се подпрете. ”

Премахнете или обезопасете килимите, за да предотвратите спъване. Борбата с болката и сковаността в гръбначния стълб може да повлияе на това как ходите. Пазете дома си в безопасност, като премахнете всякакви опасности от препъване или подхлъзване. В допълнение към отстраняването или залепването на килимите, трябва също така да премахнете всички претрупани и защитени електрически кабели, които могат да ви попречат.

Инсталирайте парапети от двете страни на стълбите. Парапетите осигуряват опора и стабилност, особено когато състоянието ви се разраства и болят гърба, тазобедрените и коленните стави.

Кухня

Съхранявайте предметите, които използвате всеки ден, в шкафове, които са лесно достъпни. Искате да избегнете твърде много огъване и неудобни движения, когато вдигате тежки предмети. По същия начин подвижната количка може да ви помогне по -лесно да премествате храна, съдове и уреди от маса към съдомиялна машина или от стая в стая.

Помислете да държите под ръка малка табуретка. Ако трябва да стоите дълго време – да речем, когато готвите или миете чинии – стъпаловидното столче ви позволява да подпрете единия крак, който може да ви боли, и да дадете малко облекчение на тази страна, предлага Лан Боме, физиотерапевт за UCLA Health в Лос Анджелис.

Баня

Инсталирайте парапети. Както при стълбите на други места в дома ви, парапетите под душа или до тоалетната ще ви осигурят стабилност и подкрепа, особено ако имате пристъп. Седалката за душ също може да ви помогне да се къпете безопасно и по -удобно.

Вземете повдигната тоалетна седалка. Ако болката или сковаността в гърба, бедрата или коленете ви затрудняват да ставате и слизате, повдигнатата седалка може да намали степента на огъване, която трябва да направите. Също така ще бъде по -лесно да станете.

Спалня

Купете поддържащ матрак. Това ще ви помогне да поддържате добра стойка, докато спите. Когато лежите по гръб, гърбът ви трябва да запази естествената си S-образна крива, според Arthritis Research UK. Когато лежите настрани, гърбът ви трябва да е прав.

Вземете удобна възглавница за легло. Възглавниците с форма или мемори пяна могат да бъдат особено полезни за намаляване на болката в шията и раменете, според Arthritis Research UK. Просто не подпирайте възглавниците си твърде високо. Не искате врата си под странен или неудобен ъгъл.

Използвайте дръжки за обувки с дълга дръжка. Тези и други помощни средства, като помощни средства за чорапи, могат да ви помогнат да се облечете по -лесно, ако имате проблеми с навеждането, за да обуете чорапите и обувките си например. Отново всичко, което ви позволява да изпълнявате задача, без да се навеждате, да се навеждате или напрягате, ще бъде от помощ.

Домашен офис или кабинет

Седнете удобно. Добрият поддържащ офис стол е от съществено значение, особено ако ще седите дълго време. Намерете стол, който ви позволява удобно да седнете изправени и да се чувствате подкрепени.

Може да помислите за работа с професионален терапевт, който може да оцени вашия дом и да предложи допълнителни промени и модификации, които бихте могли да направите. С някои малки корекции можете да приспособите дома си към вашите специфични нужди и да го направите по -удобно за изпълнение на прости, ежедневни задачи. И не забравяйте, че не е нужно да правите всичко сами – членовете на семейството също могат да помогнат с някои от тези домакински задължения.

Абонирайте се за нашия бюлетин за хронична болка!

Най -новото при анкилозиращ спондилит

8 неща, които хората с анкилозиращ спондилит трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Не е необходима специална подготовка за ваксиниране срещу COVID-19, когато живеете с анкилозиращ спондилит.

От Мерил Дейвидс Ландау, 20 април 2021 г.

8 мощни начина да запазите позитивно мислене, ако имате анкилозиращ спондилит

Животът с хронична болка от анкилозиращ спондилит може да съсипе всеки. Научете техники за справяне, които могат да ви помогнат да останете позитивни и да се чувствате под контрол. . . .

От Ерика Патино, 16 февруари 2021 г.

8 въпроса, които да зададете на Вашия фармацевт относно Вашето лекарство срещу анкилозиращ спондилит

Вашият фармацевт може да ви помогне да разрешите проблеми, свързани със застраховка, пропуснати дози и др.

От Куин Филипс, 24 ноември 2020 г.

Как да предотвратите анкилозиращ спондилит болки в гърба, когато работите от вкъщи

Дори и без специално оборудване или мебели, можете да направите рутината си от работа вкъщи по-малко обременителна за гърба ви.

От Куин Филипс, 24 ноември 2020 г.

8 неща, които всички жени, които имат анкилозиращ спондилит, трябва да знаят

Тази форма на възпалителен артрит е по -честа при жените, отколкото се смяташе досега. Ето ключови факти за това как болестта може да повлияе на живота на жените. . .

От Катрин Лий, 17 септември 2020 г.

Какво да ядете – и да избягвате – за силни кости, ако имате анкилозиращ спондилит

Анкилозиращият спондилит може да увеличи риска от остеопороза и гръбначни фрактури, но здравословното хранене може да помогне за защита на костите ви.

От Катрин Лий, 17 септември 2020 г.

Най-добрите начини да останете активни, когато имате nr-axSpA

Тези упражнения могат да ви помогнат да поддържате силен, гъвкав гръб и да останете във форма и здрави.

От Куин Филипс, 29 май 2020 г.

Как да имаме безопасна и здравословна бременност с nr-axSpA

Осигуряването на добре контролирано заболяване е от ключово значение за здравословна бременност и бебе.

От Куин Филипс, 29 май 2020 г.

Какво да направите, ако анкилозиращият спондилит засяга ребрата ви

Болка в гърдите и затруднено дишане са някои от страшните симптоми на това често усложнение, но лечението и упражненията могат да помогнат.

От Катрин Лий 28 май 2020 г.

Упражнение за анкилозиращ спондилит: кое трябва да опитате?

Отговорете на тези въпроси, за да получите експертни препоръки за фитнес от Кара Ан Сеникола, физиотерапевт и сертифициран инструктор по йога в болница за. . .

До 1 март 2019 г. “

Не е достатъчно да знаете, че сте алергични към цветен прашец, трябва да знаете какъв вид. Има толкова много различни видове полени, колкото има растения, и всеки страдащ от алергия е уникален.

Когато се опитвате да разберете какво предизвиква алергичната ви астма, трябва да обърнете внимание на две неща: сезон и география.

През есента прашецът идва най -вече от плевели като амброзия. През пролетта дърветата започват да произвеждат цветен прашец. Бреза, дъб, бряст и хикори са големи виновници, но може да сте алергични към един вид дърво, а не към друг.

През лятото тревите започват да произвеждат прашец. Ако сте алергични към един прашец на трева, има вероятност да сте алергични към всички тях, но може да сте алергични към прашец на дървета, а не към прашец на трева, или обратното.

Борът произвежда едно от най -големите поленови зърна. Тъй като хората могат да го видят по -лесно (например, покривайки предното ви стъкло), много хора приемат, че това трябва да е един от най -лошите алергени. Но всъщност тежестта на боровия прашец означава, че той пада по -бързо на земята. Той не се задържа във въздуха, така че е по -малко вероятно да предизвика алергична реакция.

Що се отнася до географията, ако погледнете годишния списък на най -лошите градове с алергия/астма, ще видите, че южните петна са склонни да се напълнят в горната част на списъка. Това е така, защото растенията обичат по -топъл и влажен климат.

Бреговете имат морски бриз, който изчиства въздуха от цветен прашец, а планините имат по -малко растения, така че тези райони са склонни да имат по -малко страдащи от алергии.

Но ужасен град за един страдащ може да е добре за друг. Всичко зависи от това какъв прашец предизвиква астмата ви.

Абонирайте се за нашия бюлетин за астма и алергии!

Най -новото при астма

13 неща, които хората с астма трябва да знаят за получаването на ваксина срещу COVID-19

Намерете отговори на най -важните си въпроси тук.

От Сари Харар, 30 април 2021 г.

Използвате ли инхалатор за астма? 11 често задавани въпроси относно актуализираните насоки за лечение

Новите национални препоръки включват някои значителни промени за хората с астма, използващи инхалатори. Ето какво е новото.

От Сари Харар 8 март 2021 г.

Проучването свързва по -високата консумация на месо с повишен риск от детска астма

Експерти казват, че данните не трябва да карат никой да променя диетата си, но това е обещаващ начин за повече изследвания.

От Кармен Чай, 14 януари 2021 г.

Нови насоки за астма Актуализиране на препоръките за инхалатор, добавки и други

Новите насоки идват от две здравни групи на правителството на САЩ и са първите нови препоръки от 2007 г. Експертите казват, че те ще повлияят на значителни. . .

От Катрин Лий, 17 декември 2020 г.

Докторите правят ли достатъчно, за да управляват костните рискове за хора с астма, които приемат стероиди?

Ново проучване подчертава необходимостта от по -строги насоки за управление на риска от остеопороза и фрактури при хора с астма, които използват стероидни инхалатори. . .

От Дон Рауф, 18 ноември 2020 г.

Телемедицина за лечение на астма: ползи и недостатъци

Телемедицината може да направи честите срещи със специалисти по -достъпни и често по -достъпни. Независимо от това, дистанционното управление на астмата остава работа. . .

От Аби Елин, 21 септември 2020 г.

Децата с увреждания или забавяне в развитието може да са увеличили риска от астма

Установено е, че децата с аутизъм, загуба на слуха и други увреждания са повече от два пъти по -склонни да страдат от астма от другите деца, голямо ново проучване в САЩ. . .

От Лиза Рапапорт, 30 юни 2020 г.

Здравословни: Улесняване на управлението на симптомите за деца с астма

Aluna е тест за спирометрия у дома, който измерва функционирането на белите дробове, но е проектиран специално за деца и включва игра, която да ги държи ангажирани.

От Аби Елин, 28 април 2020 г.

Ново изследване предполага, че персистиращата астма увеличава риска от развитие на предсърдно мъждене

Необходими са повече изследвания, за да се определи защо астмата може да доведе до по -големи шансове за инсулт и сърдечна недостатъчност по -късно в живота.

От Беки Ъпъм, 11 февруари 2020 г.

Vaping увеличава шансовете за астма и ХОББ, констатации

Тези, които пушат както електронни цигари, така и традиционен тютюн, са изправени пред най-голям риск, според данни от повече от 700 000 души.

От Дон Рауф, 15 януари 2020 г. “

Д -р Санджай Гупта, „Ежедневно здраве“: Ако сте пушач, каква е вероятността да получите ХОББ?

Роналд Кристал, доктор по медицина, специалист по белодробни заболявания в Медицинския колеж на Weill Cornell: Вероятно около 20 %. Може би 30 процента, които ще имат някакво заболяване. Но хората, които наистина страдат от ХОББ, са около 20 процента от пушачите на цигари.

Д -р Гупта: Има ли момент, в който можете да кажете: „Добре, не сте пушили 25 години, 30 години, каквото и да е то. Вие сте на ясно ”?

Д -р Кристал: Никога не сте наясно. Много зависи от това колко сте пушили. Така че, ако сте пушили, знаете, една цигара на ден в продължение на може би една година, вероятно рискът ви е много малък. Но ако сте пушили опаковка на ден в продължение на 20 години, тогава 20 до 30 години по -късно все още сте в риск.

Д -р Гупта: Значи, след като имате ХОББ, имате някакъв вид. Това ли ще бъде диагноза, която ще носите до края на живота си?

Д -р Кристал: Това е диагноза, която носите до края на живота си, но това, което бихте искали да направите, е ако спрете да пушите, да можете да останете на това ниво и да не напредвате.

Д -р Гупта: Леонард Нимой излезе и говори за своята ХОББ. Той каза, че не е пушил 30 години.

Д -р Кристал: Да

Д -р Гупта: И той все още развива ХОББ.

Д -р Кристал: Не знам неговия начин на живот и колко тренира и т.н. Но предполагам, че той развиваше ХОББ през цялото време и губеше белодробна функция и, както много пациенти, просто го отричаше и отлагаше, докато наистина го удари.

Д-р Гупта: Какво е въздействието на някой като него, известно име, да излезе и да говори за факта, че той има това?

Д -р Кристал: Мисля, че това е много важно. Той помага на хората да бъдат по -информирани, а също така отнема … има малко срам, свързан с ХОББ, защото сте го предизвикали сами.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в ХОББ

Ваксини срещу COVID-19 и ХОББ: Трябва ли да се ваксинирате?

Емфиземът, хроничният бронхит и други видове ХОББ повишават риска от COVID-19, което прави ваксинацията особено критична. Ето някои важни действия. . .

От Беки Ъпъм, 30 април 2021 г.

15 начина да останете здрави през сезона на настинки и грип, ако имате ХОББ

Хората с ХОББ са по -склонни да се разболеят от настинка и грип – и потенциалните усложнения могат да бъдат сериозни. Ето как да подобрите здравето си през този сезон. . .

От Colleen de Bellefonds, 7 октомври 2019 г.

Как да управляваме ХОББ на работното място

Тези съвети могат да ви помогнат да останете на работа по -дълго – и да знаете кога е време да напуснете ролята си.

От Colleen de Bellefonds, 7 октомври 2019 г.

7 признака, че трябва да говорите с Вашия лекар за Вашето лекарство за ХОББ

Има няколко възможности за лечение на ХОББ, но понякога може да са необходими промени в режима Ви.

От Беки Ъпъм 1 март 2019 г.

9 съвета за забавяне на прогресията на ХОББ

Промените в начина на живот и внимателното наблюдение на симптомите са някои от нещата, които можете да направите, за да предотвратите обостряне.

От Беки Ъпъм 1 март 2019 г.

Управление на умората от ХОББ: 9 стратегии за повишаване на енергията

Някои техники могат да помогнат за противодействие на умората, често свързана със състоянието.

От Беки Ъпъм 1 март 2019 г.

8 експертни стратегии за дишане за хора с ХОББ

Белодробната рехабилитация може да научи пациентите на техники за управление на техните симптоми.

От Беки Ъпъм 1 март 2019 г.

7 признака, че ХОББ се влошава

Промените в типичните симптоми, свързани със състоянието, могат да бъдат признак на прогресия на заболяването.

От Беки Ъпъм 1 март 2019 г.

Как белодробната рехабилитация помогна на белодробното ми състояние и удължи живота ми

За Лин Маркуел терапията беше пълна промяна в играта.

От Don Rauf 21 декември 2018 г.

Повечето пациенти с ХОББ пропускат ползите за белодробна рехабилитация

Само малък процент от хората участват в програми за управление на симптомите и подобряване на качеството на живот.

От Don Rauf, 6 декември 2018 г. “

Аспиринът разрежда кръвта и това може да ви спаси живота.

Като ежедневно лекарство, аспиринът може да намали риска от инфаркти и инсулти. Може да се приема и по време на инфаркт, за да забави увреждането на сърдечния мускул, което ви дава повече време да стигнете до болницата.

Марката на аспирина, която приемате, няма значение, но дозировката и доставката са много различни в тези две ситуации.

Много кардиолози препоръчват ежедневно ниски дози аспирин на всеки над определена възраст.

Стивън Копецки, доктор по медицина, в клиниката Mayo препоръчва ежедневен аспирин на мъже над 45 години и жени над 55 години, ако нямат проблеми с кървенето.

Като профилактика повечето кардиолози препоръчват 81-милиграмов аспирин, който е дозата, давана на деца, и около една четвърт от нормалната доза за възрастен.