Posted on

Предполага се, че са контролирани за лошо зрение

Предполага се, че са контролирани за лошо зрение

Фактът, че все още трябва да направи това уточнение, говори за продължаващото широко разпространено недоразумение около качествената грижа в края на живота. Това мислене е и ще остане основната бариера за преодоляване на тези подобрения.

Още видео на Fora.tv

Още причина да се фокусираме върху стареенето и всяко наше физическо несъвършенство

ell brown / Flickr

Една история на AP тази сутрин ни притеснява, че хората, които изглеждат стари за възрастта си, са изложени на по -висок риск от сърдечни заболявания. Различни заглавия: "Да изглеждаш стар може да е знак за сърдечен риск"; "Да изглеждаш стар може да е признак на сърдечно заболяване"; "Изглеждаш стар? Може да е сърдечно заболяване"; "Видимите признаци на стареене могат да предскажат сърдечно заболяване." Очарователно; наистина, обаче?

Д-р Ан Тибяерг-Хансен представи изследване на конференция на Американската сърдечна асоциация вчера, в която изследователи от Университета в Копенхаген свързват 11 000 изяви на датчани с честотата на сърдечни заболявания. Историите се основават на това.

"Видимите признаци на стареене отразяват физиологичната или биологичната възраст и не зависят от хронологичната възраст," тя каза – което е супер ангажиращо предложение. Теорията „възрастта е просто брой“ ни отвежда от колежанските барове до Зукърбърг до Сандуски, а сега до сърдечносъдовите рискови фактори. Оценяването на нечие сърце само като го погледнете би било рентабилно и чудесно, както за лекари, така и за проницателни ухажори.

Гънка на ушната мида

Но но; но – физическите характеристики, които корелират със сърдечните заболявания в това проучване, са малко:

Плешивост/отдръпване на линията на косата Неравномерни холестеролни отлагания около очите Ушни гънки

Неща като сива коса и бръчки междувременно не корелират със сърдечни заболявания. И те определено са по -близо до върха на проучванията на повечето семейни вражди за това, което считаме за признаци на старостта.

И така, до корелациите:

1. Намаляване на косата, свързано със сърдечно заболяване. Това може да е свързано с нивата на тестостерон или излишния стрес от оплешивяване през 2012 г.

Ксантелазма

2. Натрупани холестеролни отлагания около очите – Не е нормален признак на стареене. Нарича се ксантелазма и често означава висок холестерол. Асоциацията със сърдечно -съдови заболявания има смисъл.

3. Гънки на ушната мида – очарователни и не интуитивни, но също така не са основен признак на стареене. "О, колко време-брутално време-опустоши някога красивите ви ушни мигли." Когато не са наследствени, те се чувстват свързани с колапс на кръвоносните съдове към ушната мида, така че са показателни за съдови заболявания. А връзката със сърдечните заболявания изобщо не е нова. Вижте този документ от 1989 г.

В крайна сметка, ако изглеждате стари, не се отчайвайте заради тези заглавия. Ако под очите ви видимо се натрупват бучки холестерол, проверете холестерола си.

Очаквайте работодателите да спазват някои от популярните разпоредби на здравното законодателство, дори ако Обама загуби. Джейсън Рийд/Ройтерс

Без значение кой печели президентските избори, повечето работници, които получават здравно осигуряване чрез работата си, няма да видят много незабавни промени в своите ползи за здравето.

Работодателите ще продължат да търсят начини за ограничаване на разходите, преминавайки към по -високи политики за приспадане или ще поставят ограничения за това колко плащат за премиите на своите работници – и двете тенденции, предшестващи федералния закон за здравето, казват анализатори.

Много работодатели също са възприели някои от по -популярните правила във федералния здравен закон, като например да не плащат допълнителни плащания за определени скрининг за рак и превантивни грижи и да позволяват на родителите да запазят своите възрастни деца в своите политики до 26 -годишна възраст.

Работодателите имат "експериментира с (тези идеи) през по -голямата част от десетилетие," казва Пол Фронстин от Изследователския институт за обезщетения на служителите във Вашингтон. "Няма връщане назад."

И все пак самият закон може да бъде засегнат от това кой избиратели да изберат да изпратят до Белия дом и Конгреса догодина, по начини, които биха могли да направят големи разлики във времето.

Републиканският кандидат Мит Ромни обеща да отмени закона, ако бъде избран, въпреки че не е сигурно, че той ще има гласовете на Конгреса, за да направи това, или колко време може да отнеме тези усилия. Някои разпоредби, като федералните субсидии за подпомагане на някои хора да купуват покритие на нови застрахователни пазари, вероятно биха отпаднали, ако основните части на закона бъдат премахнати, например.

За разлика от това, преизбирането на президента Барак Обама би означавало, че основните разпоредби на закона вероятно ще влязат в сила, както е планирано през 2014 г., включително правила, които изискват от работодателите с повече от 50 служители на пълен работен ден да предложат здравна застраховка или да бъдат глобени, започвайки на 2000 долара на работник, ако получат федерални субсидии, които да им помогнат да купят покритие. Работодателите също трябва да гарантират, че покритието им отговаря на стандартите за достъпност и да даде на работниците лесно разбираеми описания на техните обезщетения.

Въпреки че вече са издадени множество правила, работодателите казват, че все още чакат някои, включително последната дума за това как да се разработят програми за уелнес на служителите, как да се докладва за допустимост на работниците за покритие и дали всички работници трябва да получат еднакви обезщетения. Трейси Уотс, старши консултант в Mercer, казва работодателите "има много въпроси за решаване" и очаква поредица от регулации през следващите няколко седмици, независимо кой печели изборите.

***

Консултанти казват, че победата на Ромни ще породи множество въпроси сред работодателите, които са започнали да се подготвят за закона. Ще бъде ли отменен изцяло? Или, както очакват много наблюдатели, Конгресът би се опитал да го измени и ако да, кои части?

"Големият страх е страхът от несигурността, незнанието какво ще се случи, как ще работи," казва Гретхен Йънг, старши вицепрезидент по здравна политика в индустриалния комитет на ERISA, който представлява големи работодатели.

Един голям фокус за работодателите ще бъде дали Конгресът ще промени вече действащите правила, които да забранят на здравните застрахователи да определят лимити за целия живот на застрахователните полици. По -рано подобни ограничения се смятаха за един от начините за задържане на премиум разходите, но също така караха някои хора, засегнати от сериозно заболяване, внезапно да се окажат отрязани от покритие, когато достигнат лимита.

"Ако законът бъде отменен, може да видим, че работодателите въвеждат отново годишни лимити или ограничения за целия живот," казва Фронстин.

Законът включва множество други разпоредби, засягащи работодателите и служителите, които могат да бъдат променени или премахнати при администрацията на Ромни. От 2014 г. се предполага, че физическите лица и малките предприятия ще могат да пазаруват и да се запишат в покритието и да определят допустимостта за федерални субсидии чрез базираните в държавата пазари, наречени борси.

В допълнение към онлайн обмена, законът предвижда данъчни кредити, за да помогне на някои малки предприятия да закупят покритие. Хората, които печелят по -малко от около 44 680 щатски долара, които не получават покритие от работата си, също могат да се класират за субсидии с плъзгаща се скала, за да им помогнат да купуват чрез борсите.

Някои малки бизнес групи, като мнозинството в малкия бизнес, подкрепят закона, като казват, че борсите могат да засилят конкуренцията, потенциално да облекчат нестабилността на премиите и да предоставят на работниците по -голям избор от застрахователни превозвачи. Въпреки това правилата, определящи основни ползи за здравето и ограничаване на сумата, която малкият бизнес може да начислява на работниците с годишни приспадания, биха могли да повишат разходите за някои работодатели. Други групи, включително Националната федерация на независимия бизнес, се противопоставят на закона, заявявайки, че изискванията му са тежки.

Успехът на обмена обаче ще зависи от това колко хора и фирми ги използват. Твърде малко записали се биха могли да повишат премиите, ако тези, които решат да се запишат, са по -болни или по -възрастни от тези, които седят.

Субсидиите ще бъдат от ключово значение, за да накарат хората да се запишат чрез борсите, казват експерти. Такова финансиране обаче се очаква да бъде мишена на противниците на закона.

"Не мисля, че хората са убедени, че Ромни би отменил всичко, но със сигурност могат да бъдат извадени огромни финансови средства," – казва Йънг. "Ако изтеглите субсидиите, тогава борсите няма да получат опора и може да се сринат."

***

Премиум разходите ще бъдат друг ключов фактор при записването на борсите. Бюджетната служба на Конгреса изчисли, че премиите за големите работодатели ще бъдат малко по -ниски според закона, докато разходите за малкия бизнес ще останат почти същите. Хората ще виждат по -високи премии, главно защото покритието ще бъде по -изчерпателно. За някои лица CBO заяви, че допълнителните разходи ще бъдат компенсирани от субсидии.

Проучване на консултантска група Mercer, публикувано през август, установи, че 60 % от 1200 -те отговорили работодатели очакват някакво увеличение на разходите от закона през 2014 г. Уотс казва, че тези разходи са свързани главно с това, че трябва да се покрият повече работници – включително тези, наети поне 30 часа на ден седмица – или от по -високи плащания на работодателя към пакетите от обезщетения.

"Законът измисля как да осигури достъп до обезщетения за 30 милиона американци, които нямат," казва Уотс. "Освен това там няма много, което да помага за управление на разходите за работодателите. Можете да твърдите, че това ще бъде страничен продукт от закона, но няма сигурност около това. Времето ще покаже."

Независимо от резултата във вторник, тя и други консултанти казват, че тенденцията към частни застрахователни борси ще продължи. Работодателите харесват концепцията, защото частните пазари им улесняват да определят тавани на сумата, която плащат за премии, което позволява на служителите да избират по -скъпи планове, ако плащат разликата.

Ако премиите се покачват по -бързо от горните граници, определени от работодателите, работниците ще плащат повече, като вдигат все по -голям дял от разходите. Поддръжниците очакват забавяне на премиите, обаче, чрез конкуренция между застрахователите, които се регистрират, за да предложат покритие чрез частните борси.

Редица частни борси, управлявани от консултантски фирми и застрахователи, вече се възползват от тенденцията, предлагайки алтернатива на бъдещите държавни пазари.

Консултантът за обезщетения Aon Hewitt например има частна борса за своите работници и наскоро подписа сделки с Darden Restaurants и търговеца на дребно Sears, които ще изпратят десетки хиляди техни работници на борсата, започвайки от януари.

UnitedHealth Group, един от най -големите застрахователи в страната, закупи Connextions, фирма, която помага за формирането на борси. Плановете на Blues чрез Wellpoint и Blue Cross Blue Shield на Мичиган са закупили Bloom Health, която управлява борса за работодатели.

"От страна на работодателите частните борси са основното действие при администрацията на Обама или Ромни," казва Джоел Арио, консултант в Manatt Health Solutions и бивш служител от администрацията на Обама, отговарящ за планирането на обмен.

Той казва, че https://preglednaprodukta.top/ държавните борси, като тази, която вече работи в Масачузетс, работят добре за отделните хора, но не са се справили толкова бързо с работодателите. "Много работодатели ще казват, че харесват идеята за размяна, но може да не искат да бъдат на публичната борса, освен ако не могат да получат данъчен кредит."

Kaiser Health News е редакционно независима програма на Фондация „Хенри Дж. Кайзер“, организация с нестопанска цел, безпартийна здравна политика и комуникация, която не е свързана с Kaiser Permanente.

Британска здравна кампания има за цел да привлече вниманието на мъжете относно затлъстяването, като се обърне към психиката, ориентирана към пениса.

gaelenh/Flickr

Кампания, финансирана от частни лица, е стеснила инструмент за подпомагане на мъжете да преценят затлъстяването си. Когато стоят изправени, могат ли да видят пениса си?

ПОВЕЧЕ ЗА ЗАТЪРЛЕНИЕТО

Кампании за затлъстяване: Тънката граница между образованието и срама на произхода на Дебелия Албърт: Как Бил Козби се справи със затлъстяването за 20 години, повече от половината американци в 39 държави ще бъдат затлъстели

След като финансираха собствено проучване сред 1000 британски мъже, групата за застъпничество за здравето установи това "33 процента от мъжете във Великобритания на възраст между 35 и 60 години не могат да видят пениса си" заради коремчетата им. Предполага се, че са контролирани за лошо зрение.

Дублиран "Големият чек," кампанията се основава на простата идея, че мъжете може да са недоумяващи относно рисковете за здравето на коремните мазнини, но всичко, свързано с боклуците им, вероятно ще привлече вниманието им.

Според експерта на персонала на групата, "Мъжете се грижат повече за поддържането на автомобилите си, отколкото на собствените си тела, и често посещават лекаря само ако това е казано от партньорка или роднина." Д -р Сара включва полезни съвети за това как жената може да поеме отговорността за здравето на мъжа си, която освен една "секси" внушение ("насърчавайте го да проверява редовно тестисите си за бучки – или да ги проверявате сами като част от любовната игра") са предимно само вариации на заяждане.

Явната липса на вяра на д -р Сара в това, че мъжете могат да направят всичко за собственото си здраве, далеч не е прогресивна. Но докато хвърляме кухненската мивка върху епидемията от затлъстяване, мога да мисля за по -лоши начини да се справим с това.

Освен че не се използва прекалено много и предизвиква ужасяващо клане, това дори не е технически точно. 

Институтът Джоунстаун

Преди да стигнем до частта Kool-Aid, нека резюмираме малко ужасна американска история. Джим Джоунс беше сложен човек. Накратко, той беше комунистически и от време на време методистки министър, който основава своя собствена псевдо-църква в края на 50-те години на миналия век, наречена Народна църква-пълноевангелска църква-известна накратко като Народния храм. (И да, пропускането на притежателния апостроф е умишлено, тъй като името очевидно се отнася за народите по света.) Макар Джоунс да го нарича църква, всъщност това е неговата версия на марксистка комуна, с малко християнски препратки, хвърлени в неговите проповеди/диатриби. Народният храм е може би култ, изискващ сериозно посвещение (и финансова подкрепа) от своите членове.

ПОВЕЧЕ ОТ ПСИХИЧНИ ПЛОКОВИ Космическа лудост: Психозата, която никога не се е случвала Най-лудите митове Разрушаването на митове разбиха малко известни препинателни знаци, които трябва да използваме

С нарастването на Народния храм през 60 -те години на миналия век, Джоунс загуби заговора за цялата тема на марксизма и започна да проповядва за предстоящ ядрен апокалипсис. Той дори посочва дата (15 юли 1967 г.) и предполага, че след апокалипсиса на Земята ще съществува социалистически рай. И къде ще бъде този нов Едем? Джоунс избра отдалечения град Редууд Вали, Калифорния, и премести Народния храм там преди крайния срок.

Както знаете, крайният срок за края на света дойде и си отиде без ядрен холокост. През следващите години Джоунс изоставя всички претенции на християнството и се разкрива като атеист, който просто е използвал религията като инструмент за легитимиране на своите възгледи. Джоунс каза: "Тези, които останаха дрогирани от опиатите на религията, трябваше да бъдат доведени до просветление – социализма." О, и Джоунс беше наркоман, предпочиташе буквалните опиати пред метафоричните.

Тъй като медийният контрол се засили и политическият му профил се усложни, Джоунс се притесни, че освободеният от данъци религиозен статут на Народния храм в САЩ в крайна сметка ще бъде отменен. Той също беше параноичен за разузнавателната общност на САЩ. Така че през 1977 г. Джоунс отново премества Храма и неговите народи, този път в селище, което е строил от 1974 г. в южноамериканската държава Гаяна. Той го кръсти "Джоунстаун," и това не беше хубаво място.